Vizeler
Döviz Kurları
Alış Satış
$ - Dolar
€ - Euro
E-posta Bülteni
Bizden haber almak istiyorsanız aşşağıdakidaki kutucuğa e-posta adresinizi ekleyebilirsiniz.
İtalya Vizesi



Vize İşlemleri
Vize bilgileri için lütfen aşağıdaki menüden "Vize Tipi " ve "Meslek" seçip; "Göster" butonuna tıklayınız.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;

  • Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
  • Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
  • Gri (HİZMET) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
  • Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
  • Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz.
  • İtalya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
  • Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Daha önceden herhangi bir SCHENGEN vizesi bulunmayan yolcuların iş evraklarının ORJİNALİ' ni istemektedir(Vergi Levhası hariç).
  • İtalya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz 2 adet 35x40 ölçülerinde Biometrik fotoğraf istemektedir.
  • İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir.
  • Anne ve baba ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından
  • küçük çocuklar için Noter Onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.
  • İtalya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur.
  • (Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.)
  • İtalya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği randevu sistemi ile çalışmaktadır


Başvurunuzun seyahat tarihinize rahatlıkla yetişebilmesi için en az 20 gün önceden pasaportunuzu ve gerekli evrakları bize teslim etmiş olmanız gereklidir.