İtalya Vizesi Başvuru

  • Gidilecek Ülke :
  • Ücret : 480 TL (TÜM MASRAFLAR DAHİL)

İtalya Vizesi için 500 TL ek ücret ödeyerek 2 gün içinde vizenizi alabilirsiniz.

Satın Al

İtalya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

İtalya vizesi İtalya’ya gitmek için hazırlık içerisinde olanların yapması gereken işlemlerden biridir. Bu nedenle vize başvurusu yapacak olanların gerekli belgeleri eksiksiz ve doğru şekilde hazırlaması için daha detaylı bilgi alması gerekir. Şirketimiz sizlere danışmanlık hizmeti ile yardımcı olarak bu şekilde istediğiniz gibi sorunsuz işlem yapmanızı kolaylaştırmaktadır. Başvuru formuna ihtiyaç duyanlar sistem üzerinden formu indirerek doldurabilirler. İhtiyacınız olan her türlü konuda sizlere profesyonel ekibimiz ile yardımcı olarak başvurunuzun onaylanmasını sağlamaktayız.

Gidecek olan kişilerin durumlarına göre yapacakları başvuru işlemleri için gereken belgeler değişmektedir. Bu nedenle belgeler konusunda yapılacak olan yanlış veya eksik belge ile başvuru sonucunda red edilmesi durumu söz konusu olmaktadır. Her yıl yapılan başvuruların çoğu eksik veya yanlış belgeler nedeni ile geri çevrildiğinden bu konuda sorun yaşamak istemeyenler başvuru öncesinde şirketimiz ile detaylı görüşme yapabilirler.

 

İtalya Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle yapacağınız İtalya vize başvurusu sırasında sorun ile karşılaşmamak için gereken belgeleri istenilen şekilde toplamanız gerekir. Eksik veya yanlış belgeler nedeni ile başvurunuz geri çevrileceği gibi yeniden aynı işlemleri yapmak zorunda kalabilirsiniz. Gerekli evrakların hazırlanmasının ardından randevu almanız ve bu süreç sonunda randevu gününüzde vizenizi alabilirsiniz. Evrakların toplanmasının ardından başvuru sonrasında randevunuzu alarak bu şekilde ofisimiz ile vizenizi sorunsuz olarak alabilirsiniz.

Başvuru formunu doldururken gerekli bilgileri İngilizce olarak girmeniz gerekir. Formu sistem üzerinden indirerek bu şekilde hemen doldurmaya başlayabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra evraklarınız ile birlikte başvurunuzu yapmanız halinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra onay verilmesi halinde vizenizi sorunsuz olarak teslim alabilirsiniz. Randevunuzu online olarak alabilir ve bu sayede aldığınız randevu tarihinde gelerek vizenizi alarak İtalya’ya sorunsuz olarak yolculuk edebilirsiniz.

 

İşverenler İçin İtalya Vizesinde Gerekli Evraklar

İşverenler iş veya turistik amaçlı olarak İtalya vizesi almak istediklerinde bunun için gerekli olan evrakları hazırlayarak başvurularını yapmaları gerekir. Başvuru sırasında kişilerin durumlarına göre gereken evraklar değiştiğinden bu durumda daha detaylı bilgi alarak başvuruların yapılması gerekir. Başvurularda evrakların eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanmış olması gerektiğinden önemlidir. İşverenler için gerekli olan evraklar şunlardır;

  • Şirketinizin faaliyet belgesi,
  • Şirketinize ait imza sirküleri,
  • Şirketinize ait ticari sicil gazetesi,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinizin antetli kağıda hazırlanmış olan gidiş amacı ve kalış süresini belirten İngilizce olarak yazılmış dilekçe ( kaşeli ve imzalı olması gerekir.)
  • Şirketiniz tarafından yapılacak ticari seyahatler için İtalya’da bulunan firmadan davetiye,
  • Şahsınıza ait banka hesapları,
  • Şirketinize ait banka hesapları,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopileri,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Nüfus müdürlüğünden alınacak olan vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği,
  • İki adet fon beyaz olacak şekilde vesikalık fotoğrafınız,
  • Yapmış olduğunuz otel ve uçak rezervasyonları varsa bunların örneği,
  • Pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız gerekir.

 

Bordrolu Çalışanlar İçin İtalya Vizesinde Gerekli Olan Evraklar

Bordrolu olarak çalışanları İtalya vizesi başvuru işlemleri için evrak hazırlama aşamasında detaylı bilgi almak için şirketimiz ile görüşme yaparak istedikleri bilgilere kolayca ulaşabilirler. Bu sayede herhangi bir sorun yaşamadan istediğiniz bilgiler ile gerekli olan evrakları hazırlayarak geri kalan işlemlerin şirketimiz tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Çalıştığınız şirkete ait antetli kağıt üzerine konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (kaşeli ve imzalı olması gerekir.),
  • Şirkete ait banka hesapları bilgileri,
  • Ticari amaçlı seyahat yapacak olanlar için İtalya’da gidilecek olan firmadan yapılmış davetiye,
  • Turistik amaçlı seyahatlerde kişisel banka hesap bilgileriniz,
  • Gayrimenkul olanda için tapu fotokopileri,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Çalıştığınız şirkete ait imza sirküleri,
  • Çalıştığınız şirketin faaliyet belgesi,
  • Çalıştığınız şirketin yeni tarihli vergi levhası,
  • Çalıştığınız şirkete ait ticari sicil gazetesi,
  • SSK işe giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğiniz,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Arka fon beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğrafınız gerekmektedir.

 

Ev Hanımları İçin İtalya Vizesinde Gereken Belgeler

Ev hanımları yurtdışına çıkmak istediklerinde gidecekleri ülke için vize işlemlerini yapmaları gerekir. İtalya’ya gitmek isteyenler bu durumda ev hanımı olmaları halinde gerekli olan her türlü evrak için sistem üzerinden detaylı bilgi alabilir ve sorun yaşamadan evrakları doğru şekilde hazırlayarak başvuru için randevu alabilirler. Sistemde yer alan başvuru formunu indirerek bu şekilde aşağıda yer alan evrakları hazırlayabilirsiniz.

  • İtalya konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazmış olduğunuz dilekçe,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Nüfus müdürlüğünden almış olduğunuz vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğiniz,
  • Otel veya uçak rezervasyonlarınıza ait bilgiler,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vize fotokopisi,
  • Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eşiniz çalışıyor ise işverenler için gerekli olan belgelerin eklenmesi gerekir.

 

Öğrenciler İçin İtalya Vizesinde Gerekli Olan Evraklar

Öğrenciler farklı amaçlar için İtalya vizesi almak istediklerinde yapmaları gereken ilk işlem gerekli evrakların toplanması olacaktır. Bu konuda danışmanlık hizmetlerimizden yararlanarak ihtiyacınız olacak evraklar konusunda daha fazla bilgiye sahip olarak sorun yaşamadan evrak hazırlayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

  • İtalya Başkonsolosluğuna hitaben seyahat için detaylı bilgileri içeren dilekçe,
  • 18 yaşını doldurmamış olan kişiler için anne ve babadan muvafakatname,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Yeni tarihli ve İngilizce olan öğrenci belgeniz,
  • Anne ve babanıza ait banka bilgileri,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vizelerin fotokopisi,
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Yeni ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Emekliler İçin İtalya Vizesinde Gereken Belgeler

Emekli olduktan sonra turistik amaçlı olarak İtalya’ya gitmek isteyenler bu durumda başvuru işlemlerini evrakları toplayarak yapabilirler. Yapılacak başvuru işlemlerinde evrakların doğru şekilde hazırlanması halinde kişilerin başvuruları red edilmeden kabul edilerek vizeleri verilmektedir. Emekliler için İtalya vizesi alırken gereken evraklar şunlardır;

  • İtalya konsolosluğuna hitaben yapmış olduğunuz İngilizce dilekçe,
  • Araç ruhsatınızın fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopileri,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Eski ve yeni pasaportlarınız,
  • Emeklilik cüzdan fotokopiniz,
  • Banka hesap bilgileriniz,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Arka fonu beyaz iki adet vesikalık fotoğrafınız gerekmektedir.

 

Devlet Memurları İçin İtalya Vizesinde Gerekli Belgeler

Devlet memurlarının İtalya’ya gitmek istemesi halinde gereken vize işlemleri konusunda şirketimizi arayarak yardım alabilirler. Her türlü konuda sizlere yardımcı olmak adına profesyonel ekibimiz ile hizmet vermekteyiz. Evraklarınızı hazırlarken özellikle doğru şekilde işlem yapmanız için ekibimiz ile görüşme yaparak evraklarda eksik veya yanlış olmadan başvurularınızı yapabilirsiniz.

  • Başvuru işlemleri için dilekçe,
  • Son 3 aylık banka hesap bilgileriniz,
  • İmza sirküleriniz,
  • Çalıştığınız kurumdan alınan yazı,
  • Çalıştığınız kurumdan alacağınız son 3 aylık maaş bordrosu,
  • Gayrimenkul sahibi olanları tapu fotokopileri,
  • Aracı olanların ruhsat fotokopisi,
  • 3 adet yeni çekilmiş fotoğrafınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Yapmış olduğunuz otel ve uçak rezervasyonlarının bilgileri,
  • Nüfus kayıt örneğiniz vukuatlı olarak,
  • Seyahat sağlık sigortası yolculuğunuz süresi boyunca geçerli olması gerekmektedir. Özellikle asgari poliçe tutarınızın 30.000 Euro teminatlı olması gerekir.

 

Vize Işlemleri