Letonya Vizesi Başvurusu

  • Gidilecek Ülke :
  • Ücret : 480 TL (TÜM MASRAFLAR DAHİL)

Letonya vizesi almak isteyenler bunun için gerekli olan belgeleri toplayarak başvurularını yapabilirler. Başvuru sürecinde ihtiyaç duyduğunuz her türlü konuda şirketimiz sizlere yardımcı olmak adına hizmet vermektedir. Bu sayede herhangi bir sorun ile karşılaşmadan istediğiniz gibi kısa süre içerisinde vizenizi almanıza yardımcı olmaktayız.

Letonya Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Letonya vizesi almak isteyenler bunun için başvuru işlemleri sırasında sorun yaşamanız adına uzun yıllardır bu sektörde verdiğimiz hizmetler ile sizlere yardımcı olmaktayız.

Vize işlemleri sırasında yanlış veya eksik evrak olması halinde vize talebiniz geri çevireceğini yeniden işlem yapmanız gerekecektir. Bu nedenle hizmetlerimizden yararlanarak yapmanız gereken işlemler konusunda daha doğru bilgilendirme alabilir ve sorun yaşamadan vizenizi alabilirsiniz. Profesyonel ekibimizle yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde bu alanda sizlere yardımcı olarak istediğiniz sonucu elde etmeniz noktasında hızlı ve doğru işlem yapmanızı kolaylaştırmaktayız.

İşverenler İçin Letonya Vizesinde Gereken Belgeler

Letonya’ya gitmek isteyenlerin öncelikle Letonya vize başvuru işlemleri ile başvurularını yapmaları gerekir. Bu konuda sistem üzerinden gerekli olan belgeleri dair bilgi alabilir ve yapmanız gereken işlemler konusunda detaylı bilgilendirme alarak daha hızlı sonuç elde edebilirsiniz. İş veya turistik amaçlı olarak yurtdışına çıkacak olanlar için seyahat amaçlarına göre gereken belgelerde farklılık gözlenebilir. İşverenler için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinizin ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin yeni tarihli faaliyet belgesi,
  • Ticari amaçlı yapacağınız seyahatlerde davetiye,
  • BAĞ-KUR prim ödeme dökümünüz ve ayrıca borcunuz olmadığına dair yazı,
  • Şirketinize ait antetli kağıt üzerine yazılmış olan dilekçe,
  • Şirketinizin imza sirküleri,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son altı aya ait hesap hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000/6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Arka fon beyaz olacak şekilde çekilmiş iki adet biometrik fotoğrafınız,
  • En az 6 ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Devlet Memurları İçin Letonya Vizesinde Gereken Belgeler

Devlet memurları iş veya turistik amaçlı olarak Letonya’ya gitmek istediklerinde öncelikle vize işlemlerini halletmeleri gerekir. Bu durumda Letonya vizesi almak isteyenler gerekli olan belgeleri topladıktan sonra başvuru formunu doldurarak yapacakları başvuru işlemlerinin ardından gerekli incelemelerin tamamlanması ile onay verilmesi durumunda vize alınmaktadır. Devlet memurları için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Kuruma ait yazı,
  • Son üç ay için maaş bordronuz,
  • Dilekçeniz,
  • Son 3 aylık banka hesap hareketlerini gösteren hesap cüzdanı ve banka imza sirküleri,
  • Varsa gayrimenkullerinizin ait tapu fotokopileri,
  • 3 adet biometrik fotoğrafınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • AB üyesi olan ülkelerin tamamında geçerli olacak seyahat sağlık sigortası gerekmektedir. Sigortanızın poliçesinin asgari tutarı 30.000 Euro olması gerekir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.

 

Bordrolu Çalışanlar İçin Letonya Vizesinde Gereken Belgeler

Bordrolu çalışanların Letonya vizesi başvuru formu doldurması halinde gerekli olan evrakları teslim etmesi ile başvuru işlemleri başlatılmaktadır. Çalıştıkları kurumdan tedarik edecekleri belgeler ve bunun yanı sıra kişisel belgelerle başvuru işlemlerini başlatabilirler. Bordrolu çalışanların hazırlaması gereken belgeler şunlardır;

  • Şirketinizin antetli kağıdı üzerine yazılmış dilekçe,
  • Şirkete ait imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinize ait ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin faaliyet durumunda olduğunu gösteren belge,
  • SSK giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Ticari seyahat edecek olanlar için davetiye,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son 6 ay hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000-6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • İki adet biometrik fotoğrafınız,
  • En az altı ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz gerekir.

 

Ev Hanımları İçin Letonya Vizesinde Gereken Belgeler

Ev hanımları yurtdışına çıkmak istediklerinde gerekli olan belgeleri toplayarak başvurularını yapabilirler. Yalnız veya eşiyle birlikte yolculuk edecek olanları toplaması gereken belgeler aşağıda yer almaktadır. Belgelerin talep edilen şekilde eksiksiz olarak toplanması önemli olduğundan bu konuda şirketimizle yapacağınız görüşmelerde yardım alabilir ve daha hızlı sonuç elde etmek için hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

  • Letonya konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazmış olduğunuz dilekçe,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vize fotokopisi,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Nüfus müdürlüğünden almış olduğunuz vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğiniz,
  • Otel veya uçak rezervasyonlarınıza ait bilgiler,
  • Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eşiniz çalışıyor ise işverenler için gerekli olan belgelerin eklenmesi gerekir.

 

Emekliler İçin Letonya Vizesinde Gereken Belgeler

Emekli olduktan sonra Letonya vizesi almak isteyenler yapacakları başvuru işlemlerinde gerekli olan belgeleri toplayarak ilk seferde vizelerini alabilirler. Başvuru formunu doldururken talep edilen şekilde doldurmanız ve gerekli olan belgeleri eksiksiz şekilde teslim etmeniz vizemizin onaylanması konusunda önemlidir. Bu durumda emeklilerin toplaması gereken belgeler çalışanlara göre farklılık gösterdiğinden aşağıda yer alan maddeler üzerinden bilgi alınabilir.

  • İngilizce olarak hazırlayacağınız dilekçe,
  • Emeklilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Akraba ziyareti olması durumunda belediyeden alınmış onaylı davetiyenin aslı,
  • Otel ve uçak rezervasyonları,
  • Son altı ay hesap hareketlerinizi gösteren banka cüzdanınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Yeni çekilmiş biometrik iki adet fotoğrafınız,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • En az 6 ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.

 

Öğrenciler İçin Letonya Vizesinde Gereken Belgeler

Öğrencilerin farklı seyahat amaçlarına göre Letonya’ya gitmek istemesi durumunda vize işlemlerini başlatmaları için toplamaları gereken belgeler bulunmaktadır. Uğraşmak istemeyenler için şirketimiz sunmuş olduğu hizmetleriyle sizlere yardımcı olarak bu süreci sizin adınıza kolaylaştırmaktadır. Bu sayede daha kısa süre içerisinde başvurunuzu yapabilir ve sorun yaşamadan yurtdışına çıkabilirsiniz. Öğrenciler için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Anne ve babanıza ait banka bilgileri,
  • Letonya Başkonsolosluğuna hitaben seyahat için detaylı bilgileri içeren dilekçe,
  • 18 yaşını doldurmamış olan kişiler için anne ve babadan muvafakatname,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Yeni tarihli ve İngilizce olan öğrenci belgeniz,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vizelerin fotokopisi,
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Yeni ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.
Vize Işlemleri