Norveç Vizesi Başvuru

  • Gidilecek Ülke :
  • Ücret : 480 TL (TÜM MASRAFLAR DAHİL)

Satın Al

Norveç Vizesi Alırken Gerekli Olan Belgeler

Norveç vizesi için başvuru yapacak olanların öncelikle gerekli evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Başvuru yapacak olanların çalışma durumlarına göre gerekli olan evraklar değiştiğinden bu konuda daha detaylı bilgi alınması ve evrakların eksiksiz şekilde hazırlanması yapılacak başvurunun reddedilmeden onaylanması konusunda önemlidir. Bu nedenle daha detaylı bilgi almak isteyenler sistem üzerinden bilgi alabilecekleri gibi şirketimiz ile görüşme yaparak istedikleri bilgilere kolayca ulaşım sağlayabilirler.

Sizlere yardımcı olmak adına şirketimiz profesyonel ekibi ile vize alım işlemleri sırasında ihtiyaç duyacağınız her türlü konuda yardımcı olmaktadır. Vize almak için sistem üzerinden şirketimiz ile görüşme yaparak bu şekilde taleplerinizi iletebilir ve online randevu seçeneğini kullanarak randevunuzu aldıktan sonra vizenizi herhangi bir problem yaşamadan alabilirsiniz.

Norveç Vizesi Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize için başvuru yapacak olanların özellikle her ülkenin talep etmiş olduğu evrakları hazırlaması gerekir. Bu nedenle Norveç vizesi başvuru işlemleri yapacak olanların çalışma durumlarına göre gerekli olan bütün evrakları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlaması yapacakları başvurunun reddedilmeden onaylanması konusunda etkili olmaktadır.

Ülkemizde her yıl yapılan başvuruların çoğu yanlış ve eksik belge nedeniyle geri çevirmektedir. Bu nedenle yeniden işlem yapılması gerekeceğinden daha uzun süre uğraşmak istemeyenler evrakları doğru ve eksiksiz şekilde tamamlamak adına sistemi üzerinden her duruma uygun gerekli evrak seçeneklerine ulaşım sağlayabilirler. Başvuru işlemleri sırasında ihtiyaç duyduğunuz yardımı talep etmek için sistem üzerinden şirketimiz ile görüşme yapabilir ve bu sayede taleplerinizi bizlere kolayca ileterek hızlı sonuç elde edebilirsiniz.

 

İşverenler İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

İşyeri sahipleri iş veya turistik amaçlı olarak Norveç vizesi almak istediklerinde bu konuda gerekli olan bütün evrakları hazırlamak adına detaylı bilgi almaları gerekir. Bizden izin alırken ihtiyacınız olan bütün belgelere sistem üzerinden ulaşabilir ve talep edilen şekilde hazırlayarak herhangi bir problem yaşamadan vizenizi kolayca alabilirsiniz. İşverenler için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Şirketinize ait antetli kağıt üzerine yazılmış olan dilekçe,
  • Şirketinizin imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinizin ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin yeni tarihli faaliyet belgesi,
  • Ticari amaçlı yapacağınız seyahatlerde davetiye,
  • BAĞ-KUR prim ödeme dökümünüz ve ayrıca borcunuz olmadığına dair yazı,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son altı aya ait hesap hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000/6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Arka fon beyaz olacak şekilde çekilmiş iki adet biometrik fotoğrafınız,
  • Pasaportunuz en az 6 ay süresi olması gerektiği gibi ayrıca varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Bordrolu Çalışanlar İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Norveç’e gitmek için vizeye ihtiyacı olanlar bu durumda gereken bütün belgeleri sistem üzerinden inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirler. Evrakların hazırlanması noktasında ihtiyacınız olan yardımı talep etmek için şirketimiz uzman personeli de sizlere yardımcı olmaktadır. Evraklarınızı hazırlamanız durumunda yapacağınız başvuru işlemlerini ardından randevu alarak bu şekilde vizenizi problem yaşamadan alabilirsiniz. Bordrolu çalışanlar için gerekli olan evraklar şunlardır;

  • Şirketinizin antetli kağıdı üzerine yazılmış dilekçe,
  • Şirkete ait imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinize ait ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin faaliyet durumunda olduğunu gösteren belge,
  • SSK giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Ticari seyahat edecek olanlar için davetiye,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son 6 ay hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000-6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • İki adet biometrik fotoğrafınız,
  • En az altı ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz gerekir.

 

Ev Hanımları İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Ev hanımı olanlar eşleriyle veya yalnız olarak Norveç’e gitmek istediklerinde Norveç vizesi başvuru için gerekli olan bütün belgeleri hazırlamaları gerekir. Özellikle sorun yaşamadan vize almak isteyenler sistemde yer alan farklı belgeler için talep edilen şekilde işlem yapmaları gerekmektedir. Bu konuda sizlere yardımcı olmamız adına bizlerle iletişime geçerek herhangi bir problem yaşamadan vizenizi almanız için hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Ev hanımları için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Norveç konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazmış olduğunuz dilekçe,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vize fotokopisi,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Nüfus müdürlüğünden almış olduğunuz vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğiniz,
  • Otel veya uçak rezervasyonlarınıza ait bilgiler,
  • Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eşiniz çalışıyor ise işverenler için gerekli olan belgelerin eklenmesi gerekir

 

Emekliler İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Uzun süre çalıştıktan sonra emekli olanlar Norveç vizesi alarak Norveç’e gidebilirler. Bunun için yapılacak olan başvurular sırasında gerekli olan evrakları toplamak için yorulmanıza gerek kalmadan profesyonel yardım alabilir ve daha kısa süre içerisinde vizenizi kolayca alabilirsiniz. Emekliler için belirlenmiş olan vize alımı sırasında gerekli belgeler şunlardır;

  • İngilizce olarak hazırlayacağı dilekçe,
  • Emeklilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Akraba ziyareti olması durumunda belediyeden alınmış onaylı davetiyenin aslı,
  • Otel ve uçak rezervasyonları,
  • Son altı ay hesap hareketlerinizi gösteren banka cüzdanınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Yeni çekilmiş biometrik iki adet fotoğrafınız,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • En az 6 ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.
  • İlk kez schengen vize almak için başvuru yapacak olanlar için ayrıca emniyetten alınmış protokol yazısı da gerekmektedir.

 

Öğrenciler İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Öğrenciler eğitim için veya turistik amaçlı olarak Norveç’e gitmek istediklerinde bu konuda ihtiyaç duydukları vize başvuru işlemlerini yapmak için gerekli evrakları topladıktan sonra başvurularını kolayca yapabilirler. Başvurunuzun onaylanması için özellikle yapacağınız işlemlerde gerekli evrakları talep edildiği şekilde hazırlamanız gerekir. Eksik veya yanlış olması durumunda başvurunuzu red edileceğinden yeniden aynı işlemi tekrarlamanız gerekmektedir. Öğrenciler için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Yeni tarihli ve İngilizce olan öğrenci belgeniz,
  • Anne ve babanıza ait banka bilgileri,
  • Norveç Başkonsolosluğuna hitaben seyahat için detaylı bilgileri içeren dilekçe,
  • 18 yaşını doldurmamış olan kişiler için anne ve babadan muvafakatname,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vizelerin fotokopisi,
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Yeni ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Devlet Memurları İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Devlet memurları Norveç için vize alırken bu durumda talep edilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları gerekir. Talep edildiği gibi ayrıntılara dikkat edilerek hazırlanması durumunda herhangi bir sorun yaşanmadan vize başvurusunu yaparak istediğiniz gibi vizenizi alarak yolculuk edebilirsiniz. Devlet memurları için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Kuruma ait yazı,
  • Son üç ay için maaş bordronuz,
  • Dilekçeniz,
  • Son 3 aylık banka hesap hareketlerini gösteren hesap cüzdanı ve banka imza sirküleri,
  • Varsa gayrimenkullerinizin ait tapu fotokopileri,
  • 3 adet biometrik fotoğrafınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • AB üyesi olan ülkelerin tamamında geçerli olacak seyahat sağlık sigortası gerekmektedir. Sigortanızın poliçesinin asgari tutarı 30.000 Euro olması gerekir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.

 

 

Vize Işlemleri