Romanya Vize Başvurusu

  • Gidilecek Ülke :
  • Ücret : 480 TL (TÜM MASRAFLAR DAHİL)

Romanya Vizesi Başvuru Formu Romanya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler Romanya vizesi alacak olanlar gerekli olan evrakları toplamak için sistem üzerinden daha detaylı bilgi alabilir veya şirketimiz ile iletişime geçerek bu konuda sunmuş olduğumuz hizmetlerden yararlanabilirler. Vize işlemlerini yapmak istediğinizde bunun için uzun yıllardır bu sektörde vermiş olduğumuz hizmetler sayesinde danışmanlık hizmeti alarak sorunsuz olarak […]

Romanya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Romanya vizesi alacak olanlar gerekli olan evrakları toplamak için sistem üzerinden daha detaylı bilgi alabilir veya şirketimiz ile iletişime geçerek bu konuda sunmuş olduğumuz hizmetlerden yararlanabilirler. Vize işlemlerini yapmak istediğinizde bunun için uzun yıllardır bu sektörde vermiş olduğumuz hizmetler sayesinde danışmanlık hizmeti alarak sorunsuz olarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Her geçen yıl yapılan başvuruların çoğu eksik veya yanlış evrak nedeniyle geri çevrildiğinden bu durumu ile karşı karşıya kalmak istemeyenler hizmetlerimizden yararlanarak yapmaları gereken işlemler konusunda daha hızlı ve doğru adımlar atarak kısa süre içerisinde vizelerini alarak yurtdışına çıkabilirler. Vize işlemleri konusunda çalışma durumunuza göre gerekli olan evrakların içerikleri ve sayıları değiştiğinden bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyenler sistem üzerinden inceleme yaparak kendi çalışma durumlarına göre gereken evrakları ulaşabilirler.

Romanya Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Romanya’ya gitmek isteyenlerin öncelikle vize alması gerektiğinden Romanya vizesi başvuru işlemleri konusunda sistem üzerinden daha detaylı bilgi alabilir ve başvuru formuna online olarak sistem üzerinden ulaşabilirsiniz. Başvuru formunu doldurduktan sonra gerekli evraklar ile yapılacak olan başvuru işlemleri sayesinde vize almak isteyenler eksiksiz ve doğru evrak teslimatı yapması halinde herhangi bir problemle karşılaşmadan vize alabilirler.

Başvurunuzu yaptıktan sonra online olarak alacağınız randevu sayesinde randevunuzu belirtmiş olduğunuz günde vizenizi teslim alabilirsiniz. Özellikle kaliteli hizmet almak isteyenler bu konuda şirketimize yapacakları görüşme sayesinde istediğiniz her türlü yardım için sizlere yardımcı olmaktayız. Danışmanlık hizmetimiz ile vizenizi alırken sizlere yardımcı olarak sorun yaşamadan vizenizi almanızı kolaylaştırmaktayız.

 

Ev Hanımları Romanya Vizesi Alırken Gerekli Belgeler

Ev hanımı olanlar Romanya vizesi alırken bu konuda yapacakları işlemler için gerekli belgeleri sistem üzerinden inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca belgeleri toplarken ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü yardımda şirketimize ulaşım sağlayarak taleplerinizi iletebilir ve bu konuda sizlere yardımcı olmamızı sağlayabilirsiniz. Daha hızlı ve kolay şekilde vizenizi almanız için hizmet vermekteyiz. Ev hanımları için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Yunanistan konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazmış olduğunuz dilekçe,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vize fotokopisi,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Nüfus müdürlüğünden almış olduğunuz vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğiniz,
  • Otel veya uçak rezervasyonlarınıza ait bilgiler,
  • Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eşiniz çalışıyor ise işverenler için gerekli olan belgelerin eklenmesi gerekir.

 

İşverenler İçin Romanya Vizesi Alırken Gereken Belgeler

İşverenlerin Romanya’ya giderken iş veya turistik amaçlı olarak Romanya vizesi başvuru formunu doldurarak başvurularını yapmaları gerekir. Başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmanız ve gerekli evraklar ile teslim etmeniz durumunda başvurunuz incelemeye alınarak bu şekilde vize almanıza engel olup olmadığı kontrol edildikten sonra vizeniz verilmektedir. İşverenler için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Şirketinize ait antetli kağıt üzerine yazılmış olan dilekçe,
  • Şirketinizin imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinizin ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin yeni tarihli faaliyet belgesi,
  • Ticari amaçlı yapacağınız seyahatlerde davetiye,
  • BAĞ-KUR prim ödeme dökümünüz ve ayrıca borcunuz olmadığına dair yazı,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son altı aya ait hesap hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000/6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Arka fon beyaz olacak şekilde çekilmiş iki adet biometrik fotoğrafınız,
  • Pasaportunuz en az 6 ay süresi olması gerektiği gibi ayrıca varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Bordrolu Çalışanlar İçin Romanya Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Bordrolu olarak çalışanlar için vize işlemleri farklı belgelerle yapıldığından bu konuda gereken bütün belgelerin tamamını toplayarak başvurunuzu yapmanız vizenizi almanızı sağlayacaktır. Çalışanların çalıştığı kurum için veya turistik amaçlı olarak yapacakları yurtdışı seyahatleri sırasında vize alım işlemlerini sistem üzerinden alacakları bilgiler ile yapabilirler. Bordrolu çalışanlar için gereken belgeler şunlardır;

  • Şirketinizin antetli kağıdı üzerine yazılmış dilekçe,
  • Şirkete ait imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinize ait ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin faaliyet durumunda olduğunu gösteren belge,
  • SSK giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Ticari seyahat edecek olanlar için davetiye,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son 6 ay hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000-6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • İki adet biometrik fotoğrafınız,
  • En az altı ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz gerekir.

 

Emekliler İçin Romanya Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Vize alırken herkesin çalışma durumuna ve yurtdışına çıkma nedenine göre alacağı vize için gerekli olan belgeler değişiklik göstermektedir. Emekli olduktan sonra yurtdışına çıkmak isteyenler için Romanya vizesi anlamında gerekli olan belge seçenekleri aşağıda yer almaktadır. Bu belgelerin tamamını toplanması ve başvurunun yapılması durumunda yapılacak incelemelerle kısa süre içerisinde vizemizi alabilirsiniz.

  • İngilizce olarak hazırlayacağı dilekçe,
  • Emeklilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Akraba ziyareti olması durumunda belediyeden alınmış onaylı davetiyenin aslı,
  • Otel ve uçak rezervasyonları,
  • Son altı ay hesap hareketlerinizi gösteren banka cüzdanınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Yeni çekilmiş biometrik iki adet fotoğrafınız,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • En az 6 ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.
  • İlk kez schengen vize almak için başvuru yapacak olanlar için ayrıca emniyetten alınmış protokol yazısı da gerekmektedir.

 

Öğrenciler İçin Romanya Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Öğrencilerin yurtdışına çıkarken alacakları vize için gerekli olan belgeler çalışan kişilere göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle öğrencilerin Romanya vizesi alırken yapması gereken işlemlerde çalışan kişilere göre farklılık gösterdiğinden daha detaylı bilgi alınması gerekli olan bütün belgelerin talep edilen şekilde hazırlanması gerekmektedir. Vize almak isteyen öğrencilerin hazırlaması gereken belgeler şunlardır;

  • Yeni tarihli ve İngilizce olan öğrenci belgeniz,
  • Anne ve babanıza ait banka bilgileri,
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna hitaben seyahat için detaylı bilgileri içeren dilekçe,
  • 18 yaşını doldurmamış olan kişiler için anne ve babadan muvafakatname,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vizelerin fotokopisi,
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Yeni ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Devlet Memurları İçin Romanya Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Devlet memurları vize almak istediklerinde Romanya için toplamaları gereken belgeler diğer ülkeler ile aynı şekilde olsa da herkesin talep edilen şekilde evrakların ayrıntılarına dikkat etmesi gerekir. Bu nedenle evraklar konusunda bilgi almak isteyenler sistem üzerinden gereken bütün belgeleri inceleyerek detaylı bilgi alabilirler. Vize işlemleri konusunda yardım almak isteyenler hizmetlerimizden yararlanarak bu şekilde herhangi bir sorun yaşamadan vize alabilirler. Devlet memurları için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Kuruma ait yazı,
  • Son üç ay için maaş bordronuz,
  • Dilekçeniz,
  • Son 3 aylık banka hesap hareketlerini gösteren hesap cüzdanı ve banka imza sirküleri,
  • Varsa gayrimenkullerinizin ait tapu fotokopileri,
  • 3 adet biometrik fotoğrafınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • AB üyesi olan ülkelerin tamamında geçerli olacak seyahat sağlık sigortası gerekmektedir. Sigortanızın poliçesinin asgari tutarı 30.000 Euro olması gerekir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.

 

 

 

 

Vize Işlemleri