Schengen (Avrupa Birliği) Vizesi

Schengen vizesi ile gidilebilecek ülkeler şunlardır: Almanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Portekiz, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, Danimarka, Estonya, Avusturya ve Belçika’dır.

Satın Al

Schengen Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi, AB 1995 yılında yürürlüğe girmiş olan Schengen sözleşmesiyle taraf ülkeler arasındaki sınırların kontrollerinin kaldırılması kararı alınmıştır. Dış sınır kontrolleri olmadan yapılacak olan geçişler için ve ortak AB ülkelerinde uygulanacak olan kuralların hayatı geçirilmesini sağlayan bu sözleşme sayesinde geçişler için Schengen vizesinin alımı gerekiyor. Sözleşme ile vize, yargı ve polis alanlarındaki yapılan işbirliğinin kapsanmasına karar verildi.

 

Schengen Vizesine Dair Detaylar

Yabancılar özellikle Schengen bölgelerinden birine vize ile giriş yapmaları durumunda diğer ülkelere de serbest bir şekilde geçiş yapabilirler. Önemli bir nokta ise alınan vizenin hangi ülke için alınmışsa ilk olarak o ülkenin ziyaret edilmesi gerektiğidir. Özellikle Schengen vizesi almak isteyenler talep etmiş olduğumuz belgeleri çalışma durumlarına ve seyahat amaçlarına göre hazırlayarak başvurularını yapabilirler.

Bu konuda sizlere yardımcı olmak adına ekibimiz ile yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde istediğiniz her durumda hızlı sonuç almanız için çalışmaktayız. Gerekli belgelerin toplanması ve başvuru işleminin yapılması ardından sizlere her türlü konuda yardımcı olmak için hizmet vermekteyiz.

 

Schengen Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Vize başvurusu yapacak olanlar için gidiş amacına ve çalışma durumlarına göre Schengen vizesi alırken gerekli olan evrak seçenekleri değişmektedir. Özellikle başvuru işlemleri sırasında sorun yaşamamak adına talep edilen evrakların talep edildiği şekilde doğru ve eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.

Vize için başvuru yapacak olanlar sistem üzerinden şirketimiz ile iletişime geçerek bu şekilde taleplerini bizlere iletebilirler. Yapılacak işlemlerde özellikle her yıl eksik ve yanlış belge nedeni ile vize talepleri geri çevrildiğinden danışmanlık hizmetimiz ile bu konuda hızlı sonuç almanız için sizlere kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz.

 

İşyeri Sahipleri İçin Schengen Vizesi Alırken Gereken Belgeler

İşyeri sahibi olanlar Schengen vizesi başvuru işlemi yapmak istediklerinde aşağıda yer alan talep edilmiş olan belgeleri hazırlamaları gerekir.

  • Pasaportunuz en az 6 ay süresi olması gerektiği gibi ayrıca varsa eski pasaportunuz,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Arka fon beyaz olacak şekilde çekilmiş iki adet biometrik fotoğrafınız,
  • Ticari amaçlı yapacağınız seyahatlerde davetiye,
  • BAĞ-KUR hizmet dökümünüz,
  • Şirketinizin imza sirküleri,
  • Şirketinize ait antetli kağıt üzerine yazılmış olan dilekçe,
  • Şirketinizin ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin yeni tarihli faaliyet belgesi,
  • Kimliğinizin fotokopisi,

 

Bordrolu Çalışanlar İçin Schengen Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Özellikle Schengen vizesi almak isteyenler aldıkları vize ile üye olan bütün ülkeleri gezebilirler. Bunun için gidiş yapacağınız ilk ülke için vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız başvuru işlemleri sırasında sorun yaşamamak adına şirketimiz ile görüşme yaparak taleplerinizi bizlere iletebilirsiniz. Bordrolu çalışanların hazırlaması gereken evraklar şunlardır;

  • Şirketinizin antetli kağıdı üzerine yazılmış izin belgesi,
  • SSK giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Ticari seyahat edecek olanlar için davetiye,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son 6 ay hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000-6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • İki adet biometrik fotoğrafınız,
  • En az altı ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz gerekir.

 

Ev Hanımları İçin Schengen Vizesi Alırken Gereken Belgeler

AB üyeleri arasındaki anlaşma gereğince ev hanımları Schengen vizesi almak istediklerinde özellikle gerekli olan evrak seçeneklerini hazırlayarak istedikleri üye olan ülkeler arasında rahatlıkla geçiş yapabilirler. Bu durumda toplanması gereken evrak seçenekleri aşağıda yer alan şekildedir.

  • Sponsorunuza ait evraklar,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vize fotokopisi,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Otel veya uçak rezervasyonlarınıza ait bilgiler,
  • Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eşiniz çalışıyor ise işverenler için gerekli olan belgelerin eklenmesi gerekir

 

Emekliler İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Schengen sözleşmesine göre vize almak isteyen emekliler için gereken evrak seçeneklerinin toplanması konusunda şirketimiz sizlere uzman ekibi ile yardımcı olmaktadır. Bu sayede istediğiniz her durumda başvuru işlemini sorun yaşamadan yapabilirsiniz. Emekliler için gerekli olan evraklar şunlardır;

  • İlk kez Schengen vize almak için başvuru yapacak olanlar için ayrıca emniyetten alınmış protokol yazısı,
  • Yeni çekilmiş biometrik iki adet fotoğrafınız,
  • Son altı ay hesap hareketlerinizi gösteren banka cüzdanınız,
  • İngilizce olarak hazırlayacağı dilekçe,
  • Emeklilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Akraba ziyareti olması durumunda belediyeden alınmış onaylı davetiyenin aslı,
  • Otel ve uçak rezervasyonları,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • En az 6 ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.

 

Öğrenciler İçin Norveç Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Öğrencilerin yurtdışına çıkarken Schengen vizesinin tercih etmeleri durumunda özellikle başvuru işlemleri sırasında sorun yaşamamaları adına gereken evrakları talep edilen şekilde hazırlamaları gerekiyor. Öğrenim görmekte olanların vize başvurusunu yapması için sistem üzerinden formu doldurmalarının yanı sıra hazırlamaları gereken evrak seçenekleri de şunlardır;

  • Yeni tarihli ve İngilizce olan öğrenci belgeniz,
  • Anne ve babanıza ait banka bilgileri,
  • Öğrenim gördüğünüz okuldan alacağınız izin belgeniz,
  • Sponsorunuzun evrakları,
  • Sponsorunuzun hazırladığı dilekçe,
  • 18 yaşını doldurmamış olan kişiler için anne ve babadan muvafakatname,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vizelerin fotokopisi,
  • 2 adet biometrik fotoğrafınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Yeni ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Ticari Schengen Vizesi Alırken Gereken Belgeler

Ticari amaçlı olarak vize almak isteyenler bu durumda şirketimiz ile yapacakları görüşmeler sayesinde bu sürecin daha hızlı ve kolay şekilde tamamlanmasını sağlayabilirler. Ekibimiz ile bu konuda sizlere yardımcı olmak adına kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Ticari amaçlı olarak gidecek olanlar özellikle iş yeri sahibi veya çalışan olmaları halinde farklı belge seçeneklerini toplayacakları için bu konuda dikkat edilmesi gerekir. Ticari amaçlı olarak yapacağınız seyahatlerde gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Pasaportunuzun aslı ve varsa eski pasaportunuz,
  • 2 adet biometrik fotoğrafınız,
  • Yabancı devlet tarafından sizin tarafınıza yapılmış davetiyenin aslı,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • 2015 vergi levhanız,
  • İmza sirküleriniz,
  • Ticaret odasına ait kaydınız,
  • Faaliyet belgenizin aslı,
  • Ticaret gazetenizin kaydı,
  • Şirketinize ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka cüzdanı,

 

Gidecek Kişinin Çalışan Olması Durumunda Gereken Ekstra Evraklar

  • SSK giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Son 3 ay hareketlerini gösteren banka cüzdanınız
  • İşyerinizden yazılmış izin belgesi,
Vize Işlemleri