Yunanistan Vize Başvurusu

  • Gidilecek Ülke :
  • Ücret : 480 TL (TÜM MASRAFLAR DAHİL)

Yunanistan Vize başvurunuzu 200 TL fark ödeyerek 2 gün içinde sonuçlandırabilirsiniz. VİP Vize Hizmet farkı ücreti sadece 50 Euro'dur.

Satın Al

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Yunanistan vizesi almak isteyenler gidiş amaçlarına ve çalışma durumlarına göre gerekli olan evrakları toplayarak vize başvurularını yapabilirler. Her yıl çoğu kişinin yapmış olduğu başvurunun eksik veya yanlış belge nedeni ile geri çevrildiği düşünüldüğünde bu durumda yapacağınız belge toplama işlemleri için gerekli bilgileri almanız ve doğru şekilde belgelerinizi toplamanız oldukça önemlidir.

Belge toplamak isteyenler bu durumda özellikle doğru işlem yapmak adına şirketimizle görüşme yaparak daha detaylı bilgi alabilir ve hizmetlerinden yararlanarak kısa süre içerisinde istedikleri gibi vize alma işlemlerini tamamlayabilirler. Sistem üzerinden indireceğiniz başvuru formunu doldurarak bu şekilde vize başvurunuzu gerekli evraklarla kolayca yapabilirsiniz.

Yunanistan Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize işlemleri sırasında özellikle dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de evrakların eksiksiz ve doğru şekilde teslim edilmesi gereklidir. Bu nedenle yapacağınız işlemlerde özellikle toplayacağınız evraklar konusunda detaylı bilgi almanız ve doğru şekilde işlem yapmanız gerekmektedir. Evraklarda belirtilen detaylara dikkat edilmesi ve doğru şekilde hazırlanması önemlidir.

Başvuru işlemlerinizi formu doldurarak rahatlıkla yapabilir ve bu sayede gitmek istediğiniz amaca uygun şekilde alacağınız vize ile Yunanistan’a geçiş yapabilirsiniz. Online işlem yapmak isteyenler sistemi üzerinden daha detaylı bilgi alabilir ve bu şekilde yapmaları gereken işlemleri kolayca yapabilirler. Herhangi bir sorun yaşamak istemediğini durumlarda şirketimiz ile görüşme yaparak bilgi alabilir ve hizmetlerimizden yararlanarak vizenizi kolayca alabilirsiniz.

İşverenler İçin Yunanistan Vizesinde Gereken Belgeler

İşverenlerin ticari veya turistik amaçlı olarak Yunanistan’a geçmek istemesi durumunda Yunanistan vizesi almaları gerekir. Vize işlemlerinde sorun yaşamak istemeyenler gerekli olan evraklar konusunda detaylı bilgi olarak bu şekilde daha doğru ve eksiksiz olarak evrakları toplayabilirler. Sistemde yer alan bilgiler sayesinde iş durumunuza ve gitme amacınıza göre istediğiniz her durumda vize almak için gerekli olan evrakları ulaşım sağlayabilirsiniz. İşverenler için gerekli olan evraklar şunlardır;

  • Şirketinize ait antetli kağıt üzerine yazılmış olan dilekçe,
  • Şirketinizin imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinizin ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin yeni tarihli faaliyet belgesi,
  • Ticari amaçlı yapacağınız seyahatlerde davetiye,
  • BAĞ-KUR prim ödeme dökümünüz ve ayrıca borcunuz olmadığına dair yazı,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son altı aya ait hesap hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000/6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Arka fon beyaz olacak şekilde çekilmiş iki adet biometrik fotoğrafınız,
  • Pasaportunuz en az 6 ay süresi olması gerektiği gibi ayrıca varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

Bordrolu Çalışanlar İçin Yunanistan Vizesinde Gereken Belgeler

Bordrolu olarak çalışmakta olan kişilerin Yunanistan vizesi başvuru işlemleri için gerekli olan belgeleri aşağıda yer alan şekilde hazırlaması gerekmektedir. Yapacağınız başvuru işlemlerinde ret cevabı almak istemiyorsanız bu durumda özellikle evrakların toplanması sırasında daha dikkatli olmalı ve talep edilen şekilde evraklarımızı toplamanız gerekir.

  • Şirketinizin antetli kağıdı üzerine yazılmış dilekçe,
  • Şirkete ait imza sirküleri,
  • 2015 yılına ait vergi levhanız,
  • Şirketinize ait ticaret sicil gazetesi,
  • Şirketinizin faaliyet durumunda olduğunu gösteren belge,
  • SSK giriş belgeniz,
  • Son 3 aya ait maaş bordonuz,
  • SSK’dan alınmış hizmet dökümünüz,
  • Ticari seyahat edecek olanlar için davetiye,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Son 6 ay hareketlerini gösteren banka cüzdanınız (5.000-6.000 TL bakiyeli),
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • İki adet biometrik fotoğrafınız,
  • En az altı ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz gerekir.

Devlet Memurları İçin Yunanistan Vizesinde Gereken Belgeler

Devlet memuru olanlar yurtdışına çıkmak istediklerinde vize başvurusunu yaparken özellikle gerekli olan evrakları çalışma durumlarına göre hazırlamaları gerekir. Vize alacak olan kişilerin çalıştığı kurumlarda vize için gereken belgelerin değişmesine neden olmaktadır. Bu nedenle devlet memurları Yunanistan vizesi alırken talep edilen evrakları aşağıda yazılı olduğu şekilde hazırlayarak başvuru işlemlerini yapabilirler.

  • Kuruma ait yazı,
  • Son üç ay için maaş bordronuz,
  • Dilekçeniz,
  • Son 3 aylık banka hesap hareketlerini gösteren hesap cüzdanı ve banka imza sirküleri,
  • Varsa gayrimenkullerinizin ait tapu fotokopileri,
  • 3 adet biometrik fotoğrafınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • AB üyesi olan ülkelerin tamamında geçerli olacak seyahat sağlık sigortası gerekmektedir. Sigortanızın poliçesinin asgari tutarı 30.000 Euro olması gerekir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.

Emekliler İçin Yunanistan Vizesinde Gereken Belgeler

Emekli olduktan sonra yurtdışına çıkmak isteyenler Yunanistan vizesi başvuru formunu doldurarak bu şekilde başvuru işlemlerini yapabilirler. Başvuru sürecinde sunacağınız belgelerin incelenmesi ardından eksik veya yanlış belge olmaması durumunda vizeniz verilmektedir. Emekli olanlar bu durumda emekliler için belirlenmiş olan evrakları hazırlayarak vize alacağından farklı evrak seçenekleri konusunda dikkatli olmaları gerekir. Emekliler için gerekli olan başvuru belgeleri şunlardır;

  • İngilizce olarak hazırlayacağı dilekçe,
  • Emeklilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Akraba ziyareti olması durumunda belediyeden alınmış onaylı davetiyenin aslı,
  • Otel ve uçak rezervasyonları,
  • Son altı ay hesap hareketlerinizi gösteren banka cüzdanınız,
  • Kimliğinizin fotokopisi,
  • Yeni çekilmiş biometrik iki adet fotoğrafınız,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • En az 6 ay süresi olan pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir.
  • İlk kez schengen vize almak için başvuru yapacak olanlar için ayrıca emniyetten alınmış protokol yazısı da gerekmektedir.

Ev Hanımları İçin Yunanistan Vizesinde Gereken Belgeler

Ev hanımları Yunanistan vizesi almak istediklerinde bunun için gereken belgeleri toplayarak dolduracakları başvuru formu ile başvuru işlemlerini yapabilirler. Özellikle ev hanımları için gerekli olan belgeler diğer çalışma durumlarına göre değiştiğinden bu konuda daha dikkatli olunması ve talep edilen belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması vize de sorun olmadan alınması konusunda etkili olmaktadır. Yunanistan vizesini alırken ev hanımları için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Yunanistan konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazmış olduğunuz dilekçe,
  • Aracınızın ruhsat fotokopisi,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vize fotokopisi,
  • Pasaportunuz ve olması halinde eski pasaportlarınız,
  • Nüfus müdürlüğünden almış olduğunuz vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğiniz,
  • Otel veya uçak rezervasyonlarınıza ait bilgiler,
  • Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eşiniz çalışıyor ise işverenler için gerekli olan belgelerin eklenmesi gerekir.

Öğrenciler İçin Gereken Yunanistan Vizesi Evrakları

Öğrenci olarak hayatını sürdüren kişilerin Yunanistan’a geçmek istemesi durumunda alacakları vize için gerekli olan evrakları toplarken aşağıda yer alan evrak seçeneklerine uygun şekilde hareket etmeleri gerekir. Evrakların hazırlanması aşamasında yardım almak isteyenler şirketimiz ile görüşme yaparak bu şekilde daha detaylı bilgi alabilir ve hizmetlerinizden yararlanarak vize başvurularını kolayca yapabilirler. Öğrenciler için çalışanlara göre toplanacak olan evraklar değiştiğinden bu konuda ülkenin talep etmiş olduğu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekir. Öğrenci için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Yeni tarihli ve İngilizce olan öğrenci belgeniz,
  • Anne ve babanıza ait banka bilgileri,
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna hitaben seyahat için detaylı bilgileri içeren dilekçe,
  • 18 yaşını doldurmamış olan kişiler için anne ve babadan muvafakatname,
  • Gayrimenkullerinizin tapu fotokopisi,
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin vizelerin fotokopisi,
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız,
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız,
  • Yeni ve varsa eski pasaportunuz gerekmektedir.

 

Vize Işlemleri